Du behöver
- 0.5 st citron
- 75 g smör mjukt
- 1 st saffran kuvert
- 1 krm flingsalt
- 4 st svartrötter
- rucola till garnering
Gör så här
1
Börja med smöret. Riv citronskalet och pressa saften. Rör smöret poröst, smaka av med citronskal samt några droppar citronsaft, saffran och salt.
2
3
Lägg den urpressade citronen och lite citronsaft (spara resten av citronsaften till kokvattnet) i en bunke med kallt vatten. Skölj och skala svartrötterna.
4
5
Dela varje rot i 3–4 delar, alltefter hur långa de önskas vid serveringen. Lägg dem vartefter i citronvattnet så att de inte mörknar.
6
7
När alla rötter skalats läggs de i kokande, lättsaltat vatten med några droppar citronsaft. Koka rötterna 12–15 minuter tills de är knappt mjuka.
8
9
Lägg upp rötterna som sparris och servera dem varma med smöret bredvid.