Du behöver

  • 0.5 st citron
  • 75 g smör mjukt
  • 1 st saffran kuvert
  • 1 krm flingsalt
  • 4 st svartrötter
  • rucola till garnering

Gör så här

1
Börja med smöret. Riv citronskalet och pressa saften. Rör smöret poröst, smaka av med citronskal samt några droppar citronsaft, saffran och salt.

2

3
Lägg den urpressade citronen och lite citronsaft (spara resten av citronsaften till kokvattnet) i en bunke med kallt vatten. Skölj och skala svartrötterna.

4

5
Dela varje rot i 3–4 delar, alltefter hur långa de önskas vid serveringen. Lägg dem vartefter i citronvattnet så att de inte mörknar.

6

7
När alla rötter skalats läggs de i kokande, lättsaltat vatten med några droppar citronsaft. Koka rötterna 12–15 minuter tills de är knappt mjuka.

8

9
Lägg upp rötterna som sparris och servera dem varma med smöret bredvid.