Du behöver

  • 4 st, ca 600 g, laxfiléer
  • Marinad:
  • 1 msk olja
  • 2 msk pressad limesaft
  • 1 msk farinsocker
  • 1 tsk riven färsk ingefära
  • 1 tsk salt
  • 2 msk flytande honung
  • 1/4 krm cayennepeppar
  • Mangosmör:
  • 100-150 g rumsvarmt smör
  • 3 msk mangochutney
  • 1/2 dl finhackad purjolök
  • 1 msk finhackad persilja
  • 1 msk finhackad koriander
  • 1 tsk curry

Gör så här

1
Blanda ingredienserna till marinaden och marinera laxbitarna i minst 3 timmar.

2
Gör i ordning mangosmöret: Lägg alla ingredienser i en matberedare och blanda, eller blanda för hand eller med elvisp. Forma smöret till en avlång rulle. Linda in det i plastfilm och låt vila i kylen, eller frys in det om du inte ska använda det genast.

3
Grilla laxen på båda sidorna.

4
Servera laxen med mangosmör och Medelhavspotatissallad.