Du behöver
- 4 st, ca 600 g, laxfiléer
- Marinad:
- 1 msk olja
- 2 msk pressad limesaft
- 1 msk farinsocker
- 1 tsk riven färsk ingefära
- 1 tsk salt
- 2 msk flytande honung
- 1/4 krm cayennepeppar
- Mangosmör:
- 100-150 g rumsvarmt smör
- 3 msk mangochutney
- 1/2 dl finhackad purjolök
- 1 msk finhackad persilja
- 1 msk finhackad koriander
- 1 tsk curry
Gör så här
1
Blanda ingredienserna till marinaden och marinera laxbitarna i minst 3 timmar.
2
Gör i ordning mangosmöret: Lägg alla ingredienser i en matberedare och blanda, eller blanda för hand eller med elvisp. Forma smöret till en avlång rulle. Linda in det i plastfilm och låt vila i kylen, eller frys in det om du inte ska använda det genast.
3
Grilla laxen på båda sidorna.
4
Servera laxen med mangosmör och Medelhavspotatissallad.