Du behöver
- 500 g färsk laxfilé
- 1 burk kesella (10 %)
- 1 citron
- 2 potatisar, skalade, kokta och kalla
- 1 ägg
- 1/2 tsk salt
- nymalen svartpeppar
- Till servering:
- pepparrot, smör, pressad potatis, citronklyftor, sallad
Gör så här
1
Sätt ugnen på 175 grader. Skär laxen i mindre bitar och kör till en hyfsat jämn smet tillsammans med kesellan i en matberedare.
2
3
Tvätta citronen väl och riv av det yttersta gula från skalet. Riv även potatisen. Blanda citronskalet med någon matsked pressad citron, färs, ägg, potatis och salt till en lös smet och dra över några varv med pepparkvarnen. Fördela smeten i stora muffinsformar av papper eller ännu hellre silikon.
4
5
Grädda i ugnen, cirka 20 minuter och servera med nyriven pepparrot, smält smör, potatis, citronklyftor och sallad.