Du behöver

Gurka:

2 st gurkor skalade
2 tsk ättika (12 %)
1.5 tsk salt

Citronyoghurt:

2 dl turkisk yoghurt
1 msk honung
1 msk pressad citron
salt och svartpeppar

Selleripuré:

800 g rotselleri skalad i bitar
500 g potatis skalad i bitar
2 dl mjölk
1 msk smör
2 msk hackad gräslök

Knot:

600 g knotfilé fjällad med skinner kvar
salt och peppar
rapsolja till stekning

Gör så här

1
Gurka: Skär långa remsor av gurkorna med en skalare, ända in till kärnorna. Blanda med ättika och salt. Låt dra 30–40 minuter.

2

3
Citronyoghurt: Blanda ingredienserna, smaka av med salt och peppar och ställ kallt.

4

5
Selleripuré: Koka selleri och potatis mjuka i saltat vatten i 15 minuter. Slå av vattnet, ånga av. Värm mjölken till strax under kokpunkten. Pressa rotfrukterna med rotfruktspress ner i en bunke, vispa i mjölk och smör. Rör i gräslök, salt och peppar.

6

7
Knot: Salta och peppra fiskfiléerna. Stek dem en minut på varje sida i het stekpanna med lite rapsolja. Servera med tillbehören.


Kommentar:
Tips! Får du inte tag på knot kan du använda strömming.