Du behöver
- 1 palsternacka
- 1/2 dl skivad purjolök
- 1 1/2 dl linser
- 1 äpple
- 1/2 dl matyoghurt
- 1 krm salt
- 1 tsk fransk senap
- ca 400 g blodpudding
- 1 tsk smör eller margarin
- 1/2 tsk malen koriander
Gör så här
1
Skala och fintärna palsternackan. Lägg palsternacka, purjo och linser i en kastrull och häll på kokande vatten. Koka 4 minuter. Spola med kallvatten i en sil. Blanda i fintärnat äpple och vänd ner dressing av yoghurt, salt och senap.
2
Skär blodpuddingen i skivor, ta ut hjärtan med järn om du vill. Smält matfett i stekpanna, dofta i koriander och stek skivorna varma.
3
Servera skivorna ovanpå salladen.
Sallad med lågt GI!