Du behöver

  • 1 palsternacka
  • 1/2 dl skivad purjolök
  • 1 1/2 dl linser
  • 1 äpple
  • 1/2 dl matyoghurt
  • 1 krm salt
  • 1 tsk fransk senap
  • ca 400 g blodpudding
  • 1 tsk smör eller margarin
  • 1/2 tsk malen koriander

Gör så här

1
Skala och fintärna palsternackan. Lägg palsternacka, purjo och linser i en kastrull och häll på kokande vatten. Koka 4 minuter. Spola med kallvatten i en sil. Blanda i fintärnat äpple och vänd ner dressing av yoghurt, salt och senap.

2
Skär blodpuddingen i skivor, ta ut hjärtan med järn om du vill. Smält matfett i stekpanna, dofta i koriander och stek skivorna varma.

3
Servera skivorna ovanpå salladen.


Kommentar:
Sallad med lågt GI!