Du behöver

  • 600 g köttfärs (nöt- eller älg)
  • 1 gul lök, riven
  • 1 ägg
  • 1–2 tsk salt
  • 1 tsk sambal oelek
  • 4 skivor Västerbottensost (rejäla)
  • 8 brödskivor, rostade
  • 4 tunna skivor rökt fläsk, knaperstekta
  • 2 saltgurkor, klyftade
  • 2 tomater, skivade
  • 1 rödlök, skivad
  • 1/2 tsk dijonsenap
  • Coleslaw:
  • 1 klyfta vitkål, strimlad
  • 2 morötter, rivna
  • 1 dl majonnäs
  • 1 msk äppeljuice, koncentrerad
  • 1 tsk dijonsenap
  • salt, vitpeppar

Gör så här

1
Rör ihop färs, lök, ägg och kryddor, forma till fyra burgare och grilla eller stek. Lägg en ostskiva på varje burgare. Servera i bröd med fläsk, saltgurka, tomat, lök, och dijonsenap.

2

3
Coleslaw: Blanda samtliga ingredienser. Smaka av med salt och peppar.

4
Servera till burgarna, tillsammans med ugnsrostad potatis.