Du behöver
- 600 g köttfärs (nöt- eller älg)
- 1 gul lök, riven
- 1 ägg
- 1–2 tsk salt
- 1 tsk sambal oelek
- 4 skivor Västerbottensost (rejäla)
- 8 brödskivor, rostade
- 4 tunna skivor rökt fläsk, knaperstekta
- 2 saltgurkor, klyftade
- 2 tomater, skivade
- 1 rödlök, skivad
- 1/2 tsk dijonsenap
- Coleslaw:
- 1 klyfta vitkål, strimlad
- 2 morötter, rivna
- 1 dl majonnäs
- 1 msk äppeljuice, koncentrerad
- 1 tsk dijonsenap
- salt, vitpeppar
Gör så här
1
Rör ihop färs, lök, ägg och kryddor, forma till fyra burgare och grilla eller stek. Lägg en ostskiva på varje burgare. Servera i bröd med fläsk, saltgurka, tomat, lök, och dijonsenap.
2
3
Coleslaw: Blanda samtliga ingredienser. Smaka av med salt och peppar.
4
Servera till burgarna, tillsammans med ugnsrostad potatis.