Du behöver

  • 20 st räkor (400 g)
  • 1 st paprika röd, i bitar
  • 0.5 st paprika grön, i bitar
  • 0.5 st gul lök hackad

Marinad:

1 tsk salt
1 tsk strösocker
1 dl vin torrt vitt
1 tsk sesamolja
1 tsk sojasås
1 krm vitpeppar
0.5 tsk vitlökspulver
2 tsk potatismjöl

Fritering:

2 msk matolja
1 tsk ingefära riven färsk
1 tsk vitlök pressad

Sås:

4 msk tomatketchup
2.5 dl vatten
0.5 dl rödvinsvinäger
2 tsk strösocker
0.5 msk potatismjöl + 1 msk vatten
salt

Gör så här

1
Börja med såsen. Vispa samman alla ingredienser i en kastrull och koka upp under omrörning.

2
Ta kastrullen av plattan och smaka av med salt.

3
Tina räkorna i en sil så att de droppar av. Dra bort tarmen.

4

5
Lägg räkorna på kökspapper så att vattnet sugs bort. Blanda samman ingredienserna till marinaden, vänd ner räkorna och marinera cirka 30 minuter.

6

7
Hetta upp oljan i en wok eller stekpanna med hög kant. Fräs ingefära och vitlök i oljan ett kort ögonblick så att oljan får kryddsmak.

8

9
Lägg i räkorna och fritera dem hastigt cirka 1 minut, lyft och vänd med två stekspadar. Ta upp räkorna. Woka paprika och lök knappt mjuka.

10

11
Lägg tillbaka räkorna i pannan med grönsakerna och häll såsen över. Lyft och vänd tills allt är blandat och genomvarmt. Servera omedelbart med ris.