Du behöver

  • 5 potatisar, ca 500 g
  • 2 ägg
  • 3/4 tsk salt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 msk smör eller olja
  • Fyllning:
  • 4 äpplen, ca 500 g
  • 1 msk råsocker
  • timjan
  • 2 msk lätt crème fraîche

Gör så här

1
1. Skala och riv potatisarna fint. Blanda med ägg, salt och peppar. Bred ut hälften av smeten i en stekpanna med lite matfett. Stek på båda sidor på medelvarm platta cirka 4 minuter per sida. Ta upp på tallrik och håll varma. Stek den andra kakan likadant.

2
2. Tvätta under tiden äpplena. Dela äpplena till 16 klyftor. Bred ut dem i stekpannan, strö på socker och vänd klyftorna i pannan tills de är knappt mjuka. Smula på timjan.

3
3. Fördela äpplena på rårakorna, klicka på crème fraîche och vik ihop.