Du behöver
- 5 potatisar, ca 500 g
- 2 ägg
- 3/4 tsk salt
- 1 krm svartpeppar
- 1 msk smör eller olja
- Fyllning:
- 4 äpplen, ca 500 g
- 1 msk råsocker
- timjan
- 2 msk lätt crème fraîche
Gör så här
1
1. Skala och riv potatisarna fint. Blanda med ägg, salt och peppar. Bred ut hälften av smeten i en stekpanna med lite matfett. Stek på båda sidor på medelvarm platta cirka 4 minuter per sida. Ta upp på tallrik och håll varma. Stek den andra kakan likadant.
2
2. Tvätta under tiden äpplena. Dela äpplena till 16 klyftor. Bred ut dem i stekpannan, strö på socker och vänd klyftorna i pannan tills de är knappt mjuka. Smula på timjan.
3
3. Fördela äpplena på rårakorna, klicka på crème fraîche och vik ihop.