Du behöver

  • 100 g Parmesan riven
  • 2 dl crème fraîche
  • salt och peppar
  • 700 g rostas i bit
  • 500 g grön sparris
  • olivolja
  • salt
  • 1 kruka romansallad
  • 1 st grönsallad huvud
  • 1 st persilja knippe
  • 1 msk olivolja
  • lime saften från 1
  • 1 tsk rosépeppar krossad
  • flingsalt

Gör så här

1
Blanda parmesan och creme fraiche, smaka av med salt och peppar.

2
Grilla rostasfilén över indirekt värme (under lock) i cirka 25 minuter. Har du inte möjlighet till indirekt grillning kan du ge köttet färg på grillen och steka klart det i ugnen på 175 grader. Använd gärna en stektermometer, grilla till en innertemperatur av 58 grader för rosa kött. Låt vila 10 minuter innan det skärs upp.

3
Skala sparrisen. Vänd den i lite olivolja och salta. Grilla den mjuk i cirka 5 minuter.

4
Skölj och skär salladen i bitar. Grovhacka persiljan. Vänd allt i olivolja (även sparrisen), limesaft och rosépeppar. Strö lite flingsalt över.