Du behöver

  • 11 st makrillfilé
  • 2 msk citronconfit (se kommentar)
  • 1 dl grahamsmjöl
  • 1 dl ströbröd
  • smör till stekning
  • 3 dl vispgrädde
  • 1 dl mjölk
  • 2 st schalottenlökar skivade
  • 200 g spenat sköljd
  • 2 dl dill plockad

Gör så här

1
Stryk citronconfit på filéerna. Blanda mjöl och ströbröd. Panera makrillen och stek den gyllene i smör.

2

3
Slå grädde och mjölk i pannan med fisken kvar och koka ihop någon minut.

4

5
Lyft upp fisken och lägg på ett fat.

6
Lägg lök och spenat i gräddmjölken, koka upp, rör i dill. Servera fisken med spenaten och färskpotatis.


Kommentar:
Citronconfit:
Skala 4 citroner tunt så att så lite som möjligt av det vita följer med. Koka skalet i 3 minuter, sila av, låt svalna och skär i bitar. Skär bort det vita runt citronköttet. Skär köttet i bitar, ta bort kärnor. Blanda skal, citronkött, 1 matsked salt och 1 matsked socker i en bunke. Täck, låt stå i kylen i 24 timmar. Mixa till slät kräm. Håller en månad i kylen. Gott till fisk och skaldjur.