Du behöver
- spaghetti
- tomat (ca 500 g)
- 2 st vitlöksklyftor finhackade
- 1/2-1 st chilipepparfrukt urkÀrnad och finhackad
- 2 msk olivolja
- 2 msk tomatpuré (frÄn tub)
- 1 st sardeller (56 g)
- svarta oliver (ca 200 g) med kÀrnor
- 1 msk kapris
- salt
- vitpeppar
- 10 st basilikablad stora hackade
- parmesanost nyriven
Gör sÄ hÀr
1
SkÄlla, skala och grovhacka fÀrska tomater. Eller öppna tomatburken.
2
FrÀs lÀtt, bara nÄgon minut utan att det tar fÀrg, vitlöks- och chilihack i olja i en tjockbottnad gryta eller stor stekpanna.
3
TillsÀtt tomathack eller burktomater, tomatpuré, avrunna sardeller, oliver, kapris, salt och peppar. Sjud sakta under lock minst 20 minuter.
4
Koka spaghetti under tiden. Blanda hackad basilika i sÄsen. HÀll den över nykokt avrunnen pasta och servera direkt med nyriven parmesanost.
VĂ€lj pasta som passar vid eventuell allergi.