Du behöver

  • spaghetti
  • tomat (ca 500 g)
  • 2 st vitlöksklyftor finhackade
  • 1/2-1 st chilipepparfrukt urkĂ€rnad och finhackad
  • 2 msk olivolja
  • 2 msk tomatpurĂ© (frĂ„n tub)
  • 1 st sardeller (56 g)
  • svarta oliver (ca 200 g) med kĂ€rnor
  • 1 msk kapris
  • salt
  • vitpeppar
  • 10 st basilikablad stora hackade
  • parmesanost nyriven

Gör sÄ hÀr

1
SkÄlla, skala och grovhacka fÀrska tomater. Eller öppna tomatburken.

2
FrÀs lÀtt, bara nÄgon minut utan att det tar fÀrg, vitlöks- och chilihack i olja i en tjockbottnad gryta eller stor stekpanna.

3
TillsÀtt tomathack eller burktomater, tomatpuré, avrunna sardeller, oliver, kapris, salt och peppar. Sjud sakta under lock minst 20 minuter.

4
Koka spaghetti under tiden. Blanda hackad basilika i sÄsen. HÀll den över nykokt avrunnen pasta och servera direkt med nyriven parmesanost.


Kommentar:
VĂ€lj pasta som passar vid eventuell allergi.