Du behöver

  • 600 g laxfilé
  • Marinad:
  • 1 dl japansk soja
  • 30 g råsocker
  • 3 cm färsk, fint skivad ingefära
  • 1 tsk malen kanel
  • Lime- & pepparrotskräm:
  • 100 g färskost
  • 3 msk färskriven pepparrot
  • 1 dl matlagningsyoghurt
  • 1 limefrukt, saft och skal
  • 1/2 msk flytande honung
  • salt
  • peppar

Gör så här

1
Koka upp alla ingredienserna till marinaden. Låt sjuda på svag värme tills halva mängden vätska återstår. Låt svalna. Lägg i och marinera laxfilén cirka 5 minuter på varje sida.

2
Skär laxen i längder och trä upp dem på grillspett. Grilla över glödbädd med bra värme cirka 2 minuter på varje sida. Lägg därefter spetten på kanten av grillgallret och eftergrilla dem i cirka 3 minuter.

3
Blanda samman ingredienserna till krämen noga och förvara den svalt tills den ska serveras.

4
Servera laxspetten med medelhavspotatissallad och krämen.


Kommentar:
Tänk på att alltid blötlägga träspett före grillning så att de inte tar eld!