Du behöver
- 1/2 dl ströbröd
- 2 msk matlagningsgrädde
- 300 g blandfärs
- 1 vitlöksklyfta
- 1/2 tsk kryddnejlika
- 1 tsk torkad oregano
- 1 ägg
- 3 tsk salt
- svartpeppar
- olja att steka i
- Tomatsås:
- 1 1/2dl vitt vin
- 400 g krossade tomater
- 1/2 gul lök
- 2 vitlöksklyftor
- 1 tsk paprikakrydda
- 1 lagerblad
- 2 dl vatten
Gör så här
1
Hacka löken fint eller riv den.
2
Blanda ströbrödet med grädden och låt stå i 5 minuter och svälla.
3
Blanda det blöta ströbrödet med köttfärs, lök, pressad vitlök, kryddnejlika, oregano, ägg, salt och peppar.
4
Rulla till små fina köttbullar.
5
Stek bullarna i olja tills de fått färg runt om.
6
7
Tomatsås:
8
Häll vinet i en kastrull.
9
Koka upp och tillsätt tomater, lök, pressad vitlök, paprikakrydda, lagerblad och vatten, låt småkoka under lock i cirka 30 minuter.
10
Lägg i köttbullarna de sista fem minuterna. Servera köttbullarna varma i tomatsåsen.