Du behöver

  • 1/2 dl ströbröd
  • 2 msk matlagningsgrädde
  • 300 g blandfärs
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1/2 tsk kryddnejlika
  • 1 tsk torkad oregano
  • 1 ägg
  • 3 tsk salt
  • svartpeppar
  • olja att steka i
  • Tomatsås:
  • 1 1/2dl vitt vin
  • 400 g krossade tomater
  • 1/2 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 tsk paprikakrydda
  • 1 lagerblad
  • 2 dl vatten

Gör så här

1
Hacka löken fint eller riv den.

2
Blanda ströbrödet med grädden och låt stå i 5 minuter och svälla.

3
Blanda det blöta ströbrödet med köttfärs, lök, pressad vitlök, kryddnejlika, oregano, ägg, salt och peppar.

4
Rulla till små fina köttbullar.

5
Stek bullarna i olja tills de fått färg runt om.

6

7
Tomatsås:

8
Häll vinet i en kastrull.

9
Koka upp och tillsätt tomater, lök, pressad vitlök, paprikakrydda, lagerblad och vatten, låt småkoka under lock i cirka 30 minuter.

10
Lägg i köttbullarna de sista fem minuterna. Servera köttbullarna varma i tomatsåsen.