Du behöver

  • 2 askar (à 200 g) matjessill, skuren i bitar
  • 2 röda lökar, finhackade
  • olja
  • 6 kokta kalla potatisar som rivs
  • 6 hela inlagda rödbetor, som rivs
  • 1–2 dl bostongurka eller hackad ättiksgurka
  • majonnäs
  • 4 ägg, hårdkokta och hackade
  • grovmalen svartpeppar

Gör så här

1
Förslag 1

2
Varva sill, lök, olja, potatis, rödbetor och gurka. Bred ett centimetertjockt lager med majonnäs över alltsammans. Strö över ägghacket och svartpeppar.

3

4
Förslag 2

5
Placera ut ingredienserna i en ring på stort fat. Gör klickar av majonnäs att toppa med. Till sist svartpeppar.


Kommentar:
Tips!
Toppa förslag 1 efter årstiderna. Räkor om sommaren, kräftor i augusti och lax till jul.