Du behöver
- 2 askar (à 200 g) matjessill, skuren i bitar
- 2 röda lökar, finhackade
- olja
- 6 kokta kalla potatisar som rivs
- 6 hela inlagda rödbetor, som rivs
- 1–2 dl bostongurka eller hackad ättiksgurka
- majonnäs
- 4 ägg, hårdkokta och hackade
- grovmalen svartpeppar
Gör så här
1
Förslag 1
2
Varva sill, lök, olja, potatis, rödbetor och gurka. Bred ett centimetertjockt lager med majonnäs över alltsammans. Strö över ägghacket och svartpeppar.
3
4
Förslag 2
5
Placera ut ingredienserna i en ring på stort fat. Gör klickar av majonnäs att toppa med. Till sist svartpeppar.
Tips!
Toppa förslag 1 efter årstiderna. Räkor om sommaren, kräftor i augusti och lax till jul.