Du behöver
- 2.5 st schalottenlökar eller
- 1 st lök hackad
- matfett till stekning
- 1 msk ättiksgurka hackad
- 1 msk kapris hackad
- 1.5 msk tomatpuré
- 2 dl crème fraîche eller vispgrädde
- citron
- fiskfond en aning
- salt
- svartpeppar
- 500 g spättafiléer eller annan fiskfilé, typ torsk
- dill hackad
- gröna oliver
Gör så här
1
Fräs löken utan att den får färg i matfett, gärna i en
2
traktörpanna. Tillsätt ättiksgurka, kapris, tomatpuré och
3
creme fraiche.
4
Smaka av med saft från citron, fiskfond, salt och peppar. Låt puttra ett par minuter.
5
Rulla ihop fiskfiléerna och lägg ner dem i såsen. Låt småsjuda några minuter tills fisken är vit och fast.
6
Strö över dill och oliver.