Du behöver
- 500 g kycklinglårfilé
- olja
- salt
- svartpeppar
- 2 st vitlöksklyftor hackade
- 1 st gul lök hackad
- 1 dl vitt vin eller matlagningsvin
- 3 dl vatten
- 1 msk kycklingfond
- 2 dl crème fraîche
- 1 st citron det rivna skalet
- 1 kruka basilika bladen
- 400 g pasta tillagad enligt anvisningarna på förpackningen
Gör så här
1
Skär kycklingköttet i grova bitar och bryn det. Salta och peppra. Lägg åt sidan.
2
Fräs löksorterna i olja i en kastrull utan att hacket får färg. Tillsätt vin, vatten och fond. Låt sjuda tills hälften återstår.
3
Rör ner creme fraiche, citronriv och basilika. Mixa lätt med stavmixer. Låt kycklingen sjuda i såsen 3–4 minuter. Smaka av med salt och peppar.
4
Servera med pastan.