Du behöver

  • 2 1/2 dl strösocker
  • 1 1/2 dl vatten
  • rivet skal av 1/2 blodgrapefrukt
  • 3 dl färskpressad blodgrapefruktsaft (2–3 frukter)
  • 1 äggvita
  • Jordgubbar:
  • ca 1 liter jordgubbar
  • ca 1/2 dl strösocker
  • 1 limefrukt

Gör så här

1
Koka upp sockret med vattnet i en kastrull, låt sjuda 4–5 minuter. Låt skal av vältvättad grapefrukt koka med. Kyl sockerlagen.

2
Pressa och kyl fruktjuicen.

3
Häll kall sockerlag, kall fruktjuice och kall äggvita i glassmaskin och starta. Den arbetar omkring en halvtimme. Lägg den färdiga sorbeten i frysen, ta fram 10–15 minuter före servering.

4

5
Limemarinerade jordgubbar: Skölj gubbarna, låt rinna av på papper. Snoppa av bladrosetterna och skiva gubbarna halvcentimetertjockt på höjden. Varva i bunke med socker och pressad limefrukt.

6

7
Kan stå i rumsvärme några timmar eller i kyl över natt. Serveras rumstempererade till en fruktsorbetkula med en tunn småkaka till.


Kommentar:
Tips! Välj en liter frisk sorbet från frysdisken om du inte har glassmaskin.