Du behöver
- 2 1/2 dl strösocker
- 1 1/2 dl vatten
- rivet skal av 1/2 blodgrapefrukt
- 3 dl färskpressad blodgrapefruktsaft (2–3 frukter)
- 1 äggvita
- Jordgubbar:
- ca 1 liter jordgubbar
- ca 1/2 dl strösocker
- 1 limefrukt
Gör så här
1
Koka upp sockret med vattnet i en kastrull, låt sjuda 4–5 minuter. Låt skal av vältvättad grapefrukt koka med. Kyl sockerlagen.
2
Pressa och kyl fruktjuicen.
3
Häll kall sockerlag, kall fruktjuice och kall äggvita i glassmaskin och starta. Den arbetar omkring en halvtimme. Lägg den färdiga sorbeten i frysen, ta fram 10–15 minuter före servering.
4
5
Limemarinerade jordgubbar: Skölj gubbarna, låt rinna av på papper. Snoppa av bladrosetterna och skiva gubbarna halvcentimetertjockt på höjden. Varva i bunke med socker och pressad limefrukt.
6
7
Kan stå i rumsvärme några timmar eller i kyl över natt. Serveras rumstempererade till en fruktsorbetkula med en tunn småkaka till.
Tips! Välj en liter frisk sorbet från frysdisken om du inte har glassmaskin.