Du behöver
- 200 g strimlad bacon
- Potatispuré:
- 1 kg mandelpotatis, skalad
- 2 dl mjölk
- 1 dl riven Västerbottensost
- 1/2 dl gräslök
- salt och peppar
- Savoykål:
- 1/2 huvud savoykål
- vatten
- 1 köttbuljongtärning
- 2 1/2 matlagningsgrädde, 15 %
- salt och peppar
- Kalkonsnitzel:
- 600 g kalkonschnitzel
- (tunna skivor av bröstfilén)
- rapsolja
- salt och peppar
Gör så här
1
Knaperstek baconet i torr stekpanna, låt rinna av på papper.
2
3
Potatispuré:
4
Koka potatisen mjuk, slå bort vattnet och ånga av ordentligt. Värm mjölken, mosa potatisen med en gaffel och vispa i mjölken med elvisp eller ballongvisp. Rör i ost och gräslök, salta och peppra.
5
6
Savoykål:
7
Strimla kålen och lägg i en kastrull. Täck med vatten, lägg i buljongtärningen. Koka i 10 minuter så att kålen blir mjuk. Häll av genom durkslag och lägg tillbaka i kastrullen. Häll på grädden och koka ihop under 3–4 minuter, salta och peppra.
8
9
Kalkon:
10
Hetta upp en grill- eller stekpanna ordentligt. Stek eller grilla schnitzlarna 1–1 1/2 minuter per sida i rapsolja (eller pensla köttet med olja), salta och peppra. Servera med tillbehören.