Du behöver

  • 200 g strimlad bacon
  • Potatispuré:
  • 1 kg mandelpotatis, skalad
  • 2 dl mjölk
  • 1 dl riven Västerbottensost
  • 1/2 dl gräslök
  • salt och peppar
  • Savoykål:
  • 1/2 huvud savoykål
  • vatten
  • 1 köttbuljongtärning
  • 2 1/2 matlagningsgrädde, 15 %
  • salt och peppar
  • Kalkonsnitzel:
  • 600 g kalkonschnitzel
  • (tunna skivor av bröstfilén)
  • rapsolja
  • salt och peppar

Gör så här

1
Knaperstek baconet i torr stekpanna, låt rinna av på papper.

2

3
Potatispuré:

4
Koka potatisen mjuk, slå bort vattnet och ånga av ordentligt. Värm mjölken, mosa potatisen med en gaffel och vispa i mjölken med elvisp eller ballongvisp. Rör i ost och gräslök, salta och peppra.

5

6
Savoykål:

7
Strimla kålen och lägg i en kastrull. Täck med vatten, lägg i buljongtärningen. Koka i 10 minuter så att kålen blir mjuk. Häll av genom durkslag och lägg tillbaka i kastrullen. Häll på grädden och koka ihop under 3–4 minuter, salta och peppra.

8

9
Kalkon:

10
Hetta upp en grill- eller stekpanna ordentligt. Stek eller grilla schnitzlarna 1–1 1/2 minuter per sida i rapsolja (eller pensla köttet med olja), salta och peppra. Servera med tillbehören.