Du behöver

  • skal av 1/2-1 citron
  • 300 g rimmat sidfläsk
  • 400 g renskuren kalvlever
  • 2 msk smör
  • 1 dl vatten
  • saften av 1 citron
  • 1/2 tsk strösocker
  • 1/2 tsk salt
  • 1 tsk kinesisk soja
  • 1 krm vitpeppar
  • 10-12 stora kaprisar

Gör så här

1
Raspa skalstrimlor av citronen med särskilt redskap, eller skala av det gula med potatisskalare och strimla det. Spara.

2
Skär fläsket rent från svål och brosk, skiva och strimla det. Lägg skivorna i kall stekpanna och slå på hög värme. Stek fläsket väl utan att bränna det, så att det mesta fettet smälter ut. Tag upp och låt rinna av på papper. Slå bort det utsmälta fettet.

3
Strimla levern grovt (den kan ersättas av kycklinglever eller ungnötslever) och stek den hastigt i lättbrynt smör. Tag upp, håll varmt medan pannan vispas ur med vatten och citronsaft. Smaka av med socker, salt, soja och peppar. Blanda fläsk och lever i skyn, strö på kapris och citronskal. Servera på en bädd av rucolasallat och bönris: Koka 4 portioner (jasmin)ris efter paketets anvisning. Låt tinade eller färska haricots verts ånga ovanpå riskoket de sista 10 kokminuterna.