Du behöver
- 400 g chevre, getost
- 1/2 mango
- 1 apelsin
- 2 msk råsocker
- 1 kaka mjukt tunnbröd
- olivolja
- flingsalt
- 10–12 blandade salladsblad
- färsk dill till garnering
Gör så här
1
Sätt ugnen på 200 grader.
2
Skiva getosten i halvcentimetertjocka skivor och låt stå i rumstemperatur.
3
Skala och skiva mangon i mycket tunna skivor. Skala apelsinen och skär ut hinnfria klyftor.
4
Blanda mangoskivorna och apelsinklyftorna med råsockret och låt frukten dra i 30 minuter.
5
Dela tunnbrödskakan i kvadrater. Lägg dem på en papprad plåt och ringla olivolja över. Strö på flingsalt och rosta mitt i ugnen i ungefär 5 minuter tills brödet är sprött. Låt bröden svalna.
6
Fördela sköljd sallad på var sin tallrik. Lägg frukten på salladsbladen, därefter tunnbrödet och slutligen getostskivorna som garneras med dill.
7
Servera omedelbart innan brödet mjuknar.