Du behöver

  • 400 g chevre, getost
  • 1/2 mango
  • 1 apelsin
  • 2 msk råsocker
  • 1 kaka mjukt tunnbröd
  • olivolja
  • flingsalt
  • 10–12 blandade salladsblad
  • färsk dill till garnering

Gör så här

1
Sätt ugnen på 200 grader.

2
Skiva getosten i halvcentimetertjocka skivor och låt stå i rumstemperatur.

3
Skala och skiva mangon i mycket tunna skivor. Skala apelsinen och skär ut hinnfria klyftor.

4
Blanda mangoskivorna och apelsinklyftorna med råsockret och låt frukten dra i 30 minuter.

5
Dela tunnbrödskakan i kvadrater. Lägg dem på en papprad plåt och ringla olivolja över. Strö på flingsalt och rosta mitt i ugnen i ungefär 5 minuter tills brödet är sprött. Låt bröden svalna.

6
Fördela sköljd sallad på var sin tallrik. Lägg frukten på salladsbladen, därefter tunnbrödet och slutligen getostskivorna som garneras med dill.

7
Servera omedelbart innan brödet mjuknar.