Du behöver

Jordärtskockskräm:

500 g jordärtskocka (300 g, skalad)
1 st gul lök
1 st vitlöksklyfta skalad
1 dl crème fraîche

Lax:

4 bitar laxfilé
1 tsk salt
2 krm svartpeppar
1 msk olivolja
svamp
200 g champinjoner små
200 g shiitakesvamp
2 msk smör
2 msk hackad dill
salt, svartpeppar

Garnering:

0.5 st citron skalet
1 st krasse ask
50 g forellrom
olivolja

Gör så här

1
Sätt ugnen på 100 grader.

2
Skala och skär ner skocka, lök och vitlök. Koka mjuk i saltat vatten i cirka 15 minuter. Sila bort vätskan och mixa slät med creme fraiche, salta och peppra.

3
Salta och peppra laxen. Stek den knaprig på skinnsidan i olivoljan. Baka i ugnen cirka 15 minuter.

4
Dela champinjonerna, behåll shiitaken hel. Stek svampen

5
gyllenbrun i smöret. Tillsätt dill före servering. Smaka av med salt och peppar.

6
Lägg upp lax, jordärtskockskräm och svamp. Garnera med citronskal, krasse och forellrom.

7
Ringla över olivolja.