Du behöver
- 300 g champinjoner stora färska
- 1 msk smör eller margarin
- 2 dl purjolök tunt skivad
- 1.5 tsk garam masala
- 1 st burk krossade tomater (450 g)
- 0.5 tsk salt
- färsk koriander
Gör så här
1
Skölj champinjonerna och dela varje svamp i fyra klyftor.
2
Smält smöret i en liten panna och fräs purjon ett par minuter. Rör ner garam masalakryddan. Späd med tomatkross och låt såsen koka in tills den får grötkonsistens. Smaka av med salt.
3
Fräs champinjonerna hastigt i en panna med lite matfett och vänd dem sedan i röran.
4
Servera som huvudrätt med ris till, eller som tillbehör till stekt fisk.
Garam masala är en kryddblandning som kan växla i smak beroende på vilket märke man köper. Kryddblandningen finns som pulver och som kryddpasta på glasburk. Pastan håller sig länge i kylskåpet.