Du behöver
- 1.5 tsk ingefära
- 0.5 dl sherry
- 1 st äggvita lättvispad
- 2.5 tsk salt
- 1 msk olja
- 1 krm svartpeppar
- 400 g hokifilé eller liknande
- 0.75 dl vinäger
- 0.75 dl vatten
- 0.75 dl honung
- 0.5 dl soja
- 1 msk ingefära hackad, syltad
- 1.5 st vitlöksklyftor krossade
- 1 msk potatismjöl
- salt
- 2 st gula lökar skivade
- olja
Gör så här
1
Blanda en marinad på ingefära, sherry, äggvita, salt, olja och svartpeppar.
2
3
Skär fisken i remsor och rör ner den i marinaden. Låt stå kallt i cirka 20 minuter.
4
5
Koka upp vinäger, vatten, honung, soja, ingefära och vitlök till en sås. Red av med potatismjölet utrört i lite vatten. Smaka av med salt.
6
7
Ta upp fisken ur marinaden och låt den rinna av. Tillaga den och löken i olja. Låt rinna av.
8
Lägg ner fisken och löken i såsen.
9
Hetta upp och servera med ris.