Du behöver

  • 1.5 tsk ingefära
  • 0.5 dl sherry
  • 1 st äggvita lättvispad
  • 2.5 tsk salt
  • 1 msk olja
  • 1 krm svartpeppar
  • 400 g hokifilé eller liknande
  • 0.75 dl vinäger
  • 0.75 dl vatten
  • 0.75 dl honung
  • 0.5 dl soja
  • 1 msk ingefära hackad, syltad
  • 1.5 st vitlöksklyftor krossade
  • 1 msk potatismjöl
  • salt
  • 2 st gula lökar skivade
  • olja

Gör så här

1
Blanda en marinad på ingefära, sherry, äggvita, salt, olja och svartpeppar.

2

3
Skär fisken i remsor och rör ner den i marinaden. Låt stå kallt i cirka 20 minuter.

4

5
Koka upp vinäger, vatten, honung, soja, ingefära och vitlök till en sås. Red av med potatismjölet utrört i lite vatten. Smaka av med salt.

6

7
Ta upp fisken ur marinaden och låt den rinna av. Tillaga den och löken i olja. Låt rinna av.

8
Lägg ner fisken och löken i såsen.

9
Hetta upp och servera med ris.