Du behöver
- ca 600 g mandelpotatis
- vatten, salt
- 1 förp (250 g) brysselkål
- 1 dl crème fraîche
- 1-2 msk smör eller margarin
- salt
- svartpeppar
- Att servera till:
- kotletter
Gör så här
1
1. Skala och dela potatisarna. Lägg dem i kokande lättsaltat vatten. Tillsätt brysselkålen. Koka potatis och brysselkål mjuk, beräkna att det tar 10-15 minuter.
2
2. Häll av kokvattnet och låt potatisen ånga av helt hastigt på plattan. Mosa potatis och brysselkål med visparna till en elvisp.
3
3. Tillsätt crème fraîche och en smörklick. Starta sedan vispen och kör tills moset är jämnt och fluffigt. Smaksätt med salt och peppar.
4
4. Servera moset med rosékryddade stekta fläskkotletter och sallad.
Om du vill ändra
Ta färsk brysselkål i stället för fryst.