Du behöver

  • 1 dl pinjenötter
  • 1 kg kokt potatis
  • 0.5 st blomkålshuvud kokt
  • 2 st gula lökar
  • 2 st vitlöksklyftor
  • olja att steka i
  • 1 pkt körsbärstomater
  • 1 st oliver liten burk
  • 1 kruka basilika
  • 150 g fetaost
  • sallad

Gör så här

1
1 Rosta pinjenötterna i torr stekpanna. Passa så de inte bränns. Låt svalna.

2
2 Dela den kokta potatisen och blomkålen i bitar. Hacka lök och vitlök fint och fräs i olja. Blanda ner potatis och blomkål i stekpannan och fräs tills potatisen börjar få färg. Tillsätt halverade körsbärstomater, oliver och hälften av basilikan, grovt hackad.

3
3 Strö över fetaosten och låt allt bli varmt.

4
4 Toppa med resten av basilikan och strö pinjenötter över. Servera med en grönsallad.