Du behöver

  • 6 dl bulgur
  • 1 st knippa rädisor
  • 10 st körsbärstomater
  • 1 pkt sockerärter (100 g)
  • 1 st sparris knippa grön
  • 1 st citron
  • ärtskott till garnering

Gör så här

1
Häll bulgur i 12 deciliter kokande vatten. Låt grynen koka cirka 20 minuter. Låt dem svalna

2

3
Skölj rädisorna väl och skiva dem tunt. Skölj och halvera körsbärstomaterna. Skölj sockerärterna och snitta dem i breda strimlor lite på snedden.

4

5
Skär bort cirka 1 centimeter av sparrisstjälkarna. Lägg stjälkarna i kokande vatten och koka dem knappt 2 minuter. Låt dem kallna och dela i mindre bitar.

6

7
Blanda salladsingredienserna och lägg upp salladen på ett fat eller i en skål. Pressa över citronsaft och garnera med sköljda ärtskott.