Du behöver

  • 4 bakpotatisar
  • 500 g blandade ätfärdiga bönor
  • 1/2 limefrukt
  • 1 tsk olivolja
  • svartpeppar
  • flingsalt
  • 200 g färskost
  • 2 msk riven pepparrot
  • 1/2 dl finstrimlad bladpersilja
  • 1/2 tsk salt
  • 1–2 duttar kajennpeppar
  • 400 g rökt fårlår eller liknande

Gör så här

1
1 Tvätta potatisarna och kryssa dem på ena sidan. Mikra cirka 4 x 4 minuter på full effekt tills de är helt genomfärdiga.

2
2 Skölj burkbönorna. Vänd dem försiktigt med limesaft,

3
olja, peppar och salt i en bunke.

4
3 Blanda färskosten med pepparrot och persilja. Smaka av med salt och kajennpeppar.

5
4 Servera potatisarna med ostklick till, med bönor och rökt kött bredvid.