Du behöver
- 12 medelstora potatisar
 - 1 msk olja
 - rosmarin (färsk eller torkad)
 - 1/2 citron
 - 4 fläskkotletter
 - 4 stora tomater
 - 4 skivor bröd
 
Gör så här
1
                Välj en fast potatissort. Borsta potatisen, halvera och klyfta halvorna.
            
2
                Koka klyftorna nästan klart. Häll av vattnet och lägg halvorna i en långpanna med lite olja i botten. Baka klyftorna i 250 graders ugnsvärme tills de blir gyllene. Krydda med rosmarin och flingsalt. Pressa citron över potatisen.
            
3
                Värm en stor stekpanna. Stek två fläskkotletter åt gången på medelstark värme. Tänk på att inte steka dem för länge, eftersom de lätt blir torra. Håll kotletterna varma i ugnen.
            
4
                Skölj tomaterna och stick hål på skalet. Baka hela i 200 graders ugnsvärme i 20 minuter.
            
5
                Servera fläskkotletterna med potatisklyftorna och den ugnsbakade tomaten, och en smörgås. Avsluta med ett äpple.
            

                            
                            
                            









                            
                            
                            
        
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            
                            











                            
                            
                            







                            
                            
                            







