Du behöver

  • 12 medelstora potatisar
  • 1 msk olja
  • rosmarin (färsk eller torkad)
  • 1/2 citron
  • 4 fläskkotletter
  • 4 stora tomater
  • 4 skivor bröd

Gör så här

1
Välj en fast potatissort. Borsta potatisen, halvera och klyfta halvorna.

2
Koka klyftorna nästan klart. Häll av vattnet och lägg halvorna i en långpanna med lite olja i botten. Baka klyftorna i 250 graders ugnsvärme tills de blir gyllene. Krydda med rosmarin och flingsalt. Pressa citron över potatisen.

3
Värm en stor stekpanna. Stek två fläskkotletter åt gången på medelstark värme. Tänk på att inte steka dem för länge, eftersom de lätt blir torra. Håll kotletterna varma i ugnen.

4
Skölj tomaterna och stick hål på skalet. Baka hela i 200 graders ugnsvärme i 20 minuter.

5
Servera fläskkotletterna med potatisklyftorna och den ugnsbakade tomaten, och en smörgås. Avsluta med ett äpple.