Du behöver
- 150-200 g kasslerrökt kycklingfilé
- 1 paprika eller en halva vardera av gul och röd
- 1 liten gul lök
- 1/2 burk (227 g) krossad ananas
- 1/2 msk japansk soja
- 1 tsk olja
- pepparmix
- 2 portionsbröd
- Att servera till:
- ugnsstekt klyftpotatis, 150 g per portion
- sallad
- färsk frukt
Gör så här
1
1. Skär kycklingkasslern i cirka 1/2 cm tjocka skivor.
2
2. Kärna ur och skär paprikan i bitar. Skala och skär löken i tunna klyftor.
3
3. Krydda kycklingkasslern med lite pepparmix. Stek köttet hastigt i lite olja. Ta upp det.
4
4. Stek paprikan och löken någon minut. Tillsätt väl avrunnen ananas. Rör om och smaksätt med soja.
5
5. Värm portionsbrödet cirka 10 sekunder i mikrovågsugn.
6
6. Varva kycklingkasslern och grönsaksröran på brödet.
7
7. Servera direkt med sallad och ät en färsk frukt efter.