Du behöver

  • 1 vaniljstång
  • 2 gelatinblad
  • 4 dl vispgrädde
  • 1 dl mjölk
  • 75 g honung
  • 1/2 dl fina skott av färsk timjan,
  • basilika och dragon
  • 100 g färska jordgubbar
  • (frysta går bra)
  • 50 g apelsinfiléer (klyftor med skinnet bortskuret)

Gör så här

1
Dela och skrapa ur fröna ur vaniljstången. Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten. Blanda grädde, mjölk, honung och vanilj i en kastrull. Koka upp alltsammans, krama ur gelatinbladen och smält ner i gräddmjölken. Sila genom en finmaskig sil.

2

3
Rör grädden i en bunke nedsänkt i isvatten så att den svalnar snabbare. När blandningen börjar stelna lite, vänd ner 2/3 av örtskotten och portionera smeten i fyra djupa, svala tallrikar. Rensa och hacka jordgubbarna grovt, låt tinade jordgubbar rinna av. Hacka apelsinfiléerna fint och blanda med jordgubbarna.

4

5
Forma ägg av fruktblandningen och lägg på gräddpuddingen, garnera med resterande örtskott.

Portioner
4 portioner

Du behöver

    ingredients does not have any rows

Gör så här

instructions does not have any rows