Du behöver
- 1 vaniljstång
- 2 gelatinblad
- 4 dl vispgrädde
- 1 dl mjölk
- 75 g honung
- 1/2 dl fina skott av färsk timjan,
- basilika och dragon
- 100 g färska jordgubbar
- (frysta går bra)
- 50 g apelsinfiléer (klyftor med skinnet bortskuret)
Gör så här
1
Dela och skrapa ur fröna ur vaniljstången. Lägg gelatinbladen i blöt i kallt vatten. Blanda grädde, mjölk, honung och vanilj i en kastrull. Koka upp alltsammans, krama ur gelatinbladen och smält ner i gräddmjölken. Sila genom en finmaskig sil.
2
3
Rör grädden i en bunke nedsänkt i isvatten så att den svalnar snabbare. När blandningen börjar stelna lite, vänd ner 2/3 av örtskotten och portionera smeten i fyra djupa, svala tallrikar. Rensa och hacka jordgubbarna grovt, låt tinade jordgubbar rinna av. Hacka apelsinfiléerna fint och blanda med jordgubbarna.
4
5
Forma ägg av fruktblandningen och lägg på gräddpuddingen, garnera med resterande örtskott.
Du behöver
-
ingredients does not have any rows