Du behöver

  • Sås:
  • 2 dl creme fraiche
  • 1 msk olivolja
  • 4 bitar soltorkade tomater,
  • finhackade
  • 1 dl grovt riven parmesanost
  • salt och svartpeppar
  • Rostade pumpakärnor:
  • 1 tsk olivolja
  • 4 msk pumpakärnor
  • salt
  • Vitlöksrostad potatis:
  • 1 kg små potatis
  • 4–5 vitlöksklyftor
  • 1 msk olivolja
  • salt
  • rejält med hackad basilika
  • och bladpersilja
  • Garnityr:
  • 4–5 plommontomater
  • 1 zucchini, skivad
  • olivolja
  • 2 vitlöksklyftor, hackade
  • 5 sardellfiléer, hackade
  • 3 msk kapris
  • salt och svartpeppar
  • lite hackad persilja
  • Lammracks:
  • 800 g lammracks
  • salt och svartpeppar
  • olivolja

Gör så här

1
Rör ihop ingredienserna och smaka av med salt och peppar. Ställ kallt. Kan göras långt i förväg.

2

3
Pumpakärnor: Hetta upp en stekpanna med lite olivolja. Rosta pumpakärnorna cirka en halv minut, så de får fin färg. Salta. Kan göras långt i förväg.

4

5
Vitlöksrostad potatis: Sätt ugnen på 225 grader. Skölj potatisen och lägg den i en långpanna tillsammans med hela, skalade vitlöksklyftor. Ringla över olivolja. Rosta mitt i ugnen tills potatisen är gyllene, i 35–40 minuter. Ta bort vitlöksklyftorna om du vill. Salta och strö över örter.

6

7
Garnityr: Snitta skinnet på tomaterna och doppa dem 20 sekunder i kokande vatten. Spola kallt och skala. Dela, gröp ur kärnorna och skär i bitar. Fräs zucchinin i 1 minut i lite olivolja. Tillsätt vitlök och sardeller och fräs i ytterligare någon minut. Vänd avslutningsvis ner tomater och kapris, låt det bara bli varmt. Salta och peppra, strö över lite örter.

8

9
Lammracks: Salta och peppra runt om. Bryn lammet i het panna med lite olja. Efterstek i ugnen (lägg köttet på potatisen) till en innertemperatur av 55 grader. Tar 15-20 minuter. Skiva upp och servera med tillbehören.