Du behöver
- Sås:
- 2 dl creme fraiche
- 1 msk olivolja
- 4 bitar soltorkade tomater,
- finhackade
- 1 dl grovt riven parmesanost
- salt och svartpeppar
- Rostade pumpakärnor:
- 1 tsk olivolja
- 4 msk pumpakärnor
- salt
- Vitlöksrostad potatis:
- 1 kg små potatis
- 4–5 vitlöksklyftor
- 1 msk olivolja
- salt
- rejält med hackad basilika
- och bladpersilja
- Garnityr:
- 4–5 plommontomater
- 1 zucchini, skivad
- olivolja
- 2 vitlöksklyftor, hackade
- 5 sardellfiléer, hackade
- 3 msk kapris
- salt och svartpeppar
- lite hackad persilja
- Lammracks:
- 800 g lammracks
- salt och svartpeppar
- olivolja
Gör så här
1
Rör ihop ingredienserna och smaka av med salt och peppar. Ställ kallt. Kan göras långt i förväg.
2
3
Pumpakärnor: Hetta upp en stekpanna med lite olivolja. Rosta pumpakärnorna cirka en halv minut, så de får fin färg. Salta. Kan göras långt i förväg.
4
5
Vitlöksrostad potatis: Sätt ugnen på 225 grader. Skölj potatisen och lägg den i en långpanna tillsammans med hela, skalade vitlöksklyftor. Ringla över olivolja. Rosta mitt i ugnen tills potatisen är gyllene, i 35–40 minuter. Ta bort vitlöksklyftorna om du vill. Salta och strö över örter.
6
7
Garnityr: Snitta skinnet på tomaterna och doppa dem 20 sekunder i kokande vatten. Spola kallt och skala. Dela, gröp ur kärnorna och skär i bitar. Fräs zucchinin i 1 minut i lite olivolja. Tillsätt vitlök och sardeller och fräs i ytterligare någon minut. Vänd avslutningsvis ner tomater och kapris, låt det bara bli varmt. Salta och peppra, strö över lite örter.
8
9
Lammracks: Salta och peppra runt om. Bryn lammet i het panna med lite olja. Efterstek i ugnen (lägg köttet på potatisen) till en innertemperatur av 55 grader. Tar 15-20 minuter. Skiva upp och servera med tillbehören.