Du behöver

  • 500 g fläskfilé
  • 1 msk olja
  • 1 tsk salt
  • 1 krm peppar
  • 50 g salami i tunna skivor
  • 200 g färsk spenat
  • ca 20 svarta oliver med kärnor
  • 2 msk koncentrerad kalvfond,
  • gärna italiensk
  • 2 dl vatten
  • 1/2 dl rödvin eller rött matlagningsvin

Gör så här

1
Putsa och skär fläskfilén i cirka 1 centimeter breda skivor. Bryn köttet i oljan i en stekpanna cirka 2 minuter per sida. Krydda med salt och peppar.

2
Skär salamin i tunna strimlor. Skölj och riv spenaten i mindre bitar. Varva kött, salami, spenat och oliver i fyra ugnssäkra formar med lock. Blanda fonden med vatten och vin. Häll blandningen över kött och grönsaker. Lägg på locken.

3
Ställ formarna i ugnen efter skaldjursformarna och sänk värmen till 225 grader. Låt stå mitt i ugnen 10-15 minuter.

4
Servera filégrytan med couscous smaksatt med rivet citronskal och hackad basilika samt tomatsallad.