Du behöver
- 500 g fläskfilé
- 1 msk olja
- 1 tsk salt
- 1 krm peppar
- 50 g salami i tunna skivor
- 200 g färsk spenat
- ca 20 svarta oliver med kärnor
- 2 msk koncentrerad kalvfond,
- gärna italiensk
- 2 dl vatten
- 1/2 dl rödvin eller rött matlagningsvin
Gör så här
1
Putsa och skär fläskfilén i cirka 1 centimeter breda skivor. Bryn köttet i oljan i en stekpanna cirka 2 minuter per sida. Krydda med salt och peppar.
2
Skär salamin i tunna strimlor. Skölj och riv spenaten i mindre bitar. Varva kött, salami, spenat och oliver i fyra ugnssäkra formar med lock. Blanda fonden med vatten och vin. Häll blandningen över kött och grönsaker. Lägg på locken.
3
Ställ formarna i ugnen efter skaldjursformarna och sänk värmen till 225 grader. Låt stå mitt i ugnen 10-15 minuter.
4
Servera filégrytan med couscous smaksatt med rivet citronskal och hackad basilika samt tomatsallad.