Du behöver

  • 140 g bacon (eller kassler)
  • 1 gul lök
  • 1 stor palsternacka
  • 2 (ca 250 g) broccolistånd
  • 1 liter vatten
  • 1-2 msk tomatpuré
  • 1 lagerblad
  • 5 kryddpepparkorn
  • salt
  • Att servera till:
  • mjukkokta ägghalvor
  • grovt bröd med ost

Gör så här

1
1. Skär baconskivorna i små fina strimlor. Hetta upp en gryta, utan fett, och lägg i baconbitarna. Låt dem steka knapriga i sitt eget fett. Slå bort överflödigt fett och ta upp hälften av baconbitarna.

2
2. Skala och hacka löken. Skala och grovriv palsternackan. Fräs alltsammans några minuter tillsammans med baconet.

3
3. Ansa och skär under tiden broccolistånden i bitar och lägg ner i grytan.

4
4. Häll på vatten. Smaksätt med tomatpuré, lagerblad och pepparkorn. Salta efter behag.

5
5. Låt soppan koka under lock cirka 15 minuter.

6
6. Servera med resten av de knaperstekta baconstrimlorna, mjukkokta ägghalvor och grovt bröd. Välj glutenfritt bröd vid celiaki.


Kommentar:
Avsluta gärna med ett äpple.