Du behöver
- 140 g bacon (eller kassler)
- 1 gul lök
- 1 stor palsternacka
- 2 (ca 250 g) broccolistånd
- 1 liter vatten
- 1-2 msk tomatpuré
- 1 lagerblad
- 5 kryddpepparkorn
- salt
- Att servera till:
- mjukkokta ägghalvor
- grovt bröd med ost
Gör så här
1
1. Skär baconskivorna i små fina strimlor. Hetta upp en gryta, utan fett, och lägg i baconbitarna. Låt dem steka knapriga i sitt eget fett. Slå bort överflödigt fett och ta upp hälften av baconbitarna.
2
2. Skala och hacka löken. Skala och grovriv palsternackan. Fräs alltsammans några minuter tillsammans med baconet.
3
3. Ansa och skär under tiden broccolistånden i bitar och lägg ner i grytan.
4
4. Häll på vatten. Smaksätt med tomatpuré, lagerblad och pepparkorn. Salta efter behag.
5
5. Låt soppan koka under lock cirka 15 minuter.
6
6. Servera med resten av de knaperstekta baconstrimlorna, mjukkokta ägghalvor och grovt bröd. Välj glutenfritt bröd vid celiaki.
Avsluta gärna med ett äpple.