Du behöver

  • 2 1/2 dl vatten
  • 2 1/2 dl passerade tomater
  • 1 tärning grönsaksbuljong
  • 1 dl pastasnäckor
  • 1 tsk strösocker
  • 1 tsk pressad citron
  • eller vinäger
  • 4 små tomater, delade
  • 1 dl färska rädisgroddar
  • färsk mejram eller annat
  • kryddgrönt
  • Servera med:
  • grovbröd med solrosfrön
  • ostskivor

Gör så här

1
Koka upp vatten och tomater i en kastrull. Smula i buljong. Lägg i pastasnäckorna och koka dem nätt och jämnt mjuka.

2
Smaka av soppan med socker och citron. Lägg i halva tomater och sjud dem 2 minuter tills de är genomvarma och aningen mjuka.

3
Ös upp soppan i tallrikar, lägg i en topp med groddar och några gröna kryddblad. Servera ostsmörgås till.