Du behöver

  • 1.25 l vatten
  • 2 st fiskbuljongtärning
  • 4 st potatis i tärningar
  • 150 g rotselleri i tärningar
  • 1 st fänkål skivad
  • 0.5 st purjolök skivad
  • 1 tsk salt
  • 2 krm vitpeppar
  • tabasco stänk av
  • 400 g fisktärningar torsk eller sej

Saffransaioli:

2 st vitlök grovhackade
saffran
1 krm flingsalt
4 msk lättmajonnäs

Gör så här

1
1 Koka upp vatten med buljongtärningar. Lägg i potatis- och selleritärningar.

2
Koka 8 minuter. Lägg i fänkåls- och purjostrimlor. Koka 4 minuter. Smaka av med salt, peppar och tabasco.

3
2 Lägg i fiskbitarna, koka upp igen och dra kastrullen av plattan. Lägg på lock och låt soppan dra 4 minuter.

4
3 Mosa vitlökshacket med saffran och salt i mortel. Gnid moset med majonnäsen med en sked. Klicka aiolin över soppan. Garnera med grönt från fänkålen. Servera bröd till soppan.


Kommentar:
Omega-3!