Du behöver
- 1.25 l vatten
- 2 st fiskbuljongtärning
- 4 st potatis i tärningar
- 150 g rotselleri i tärningar
- 1 st fänkål skivad
- 0.5 st purjolök skivad
- 1 tsk salt
- 2 krm vitpeppar
- tabasco stänk av
- 400 g fisktärningar torsk eller sej
Saffransaioli:
2 st vitlök grovhackade
saffran
1 krm flingsalt
4 msk lättmajonnäs
Gör så här
1
1 Koka upp vatten med buljongtärningar. Lägg i potatis- och selleritärningar.
2
Koka 8 minuter. Lägg i fänkåls- och purjostrimlor. Koka 4 minuter. Smaka av med salt, peppar och tabasco.
3
2 Lägg i fiskbitarna, koka upp igen och dra kastrullen av plattan. Lägg på lock och låt soppan dra 4 minuter.
4
3 Mosa vitlökshacket med saffran och salt i mortel. Gnid moset med majonnäsen med en sked. Klicka aiolin över soppan. Garnera med grönt från fänkålen. Servera bröd till soppan.
Omega-3!