Du behöver
- 1 kg lammkött, rygg eller bog
- 1 tsk salt
- 1 krm hel vitpeppar
- 1 lagerblad
- 5 dillstjälkar
- 4 dl kokande vatten
Gör så här
1
Dela stora köttbitar i två. Skölj dem i kallt vatten. Lägg köttet tillsammans med salt, peppar, lagerblad och dillstjälkar i tryckkokare eller trångt i kastrull. Häll på vattnet som knappt ska täcka i tryckkokare, nätt och jämnt täcka i kastrull.
2
Vrid fast locket på tryckkokaren, eller sätt lock på kastrullen. Koka upp på full värme på plattan tills trycket är uppe i tryckkokaren. Vrid ner till svag värme. Koka under tryck i 20 minuter. Lyft tryckkokaren från plattan och vänta 10-15 minuter tills trycket jämnat ut sig innan locket öppnas.
3
I kastrull behöver köttet koka på svag värme cirka 1 1/2 timme.
4
Lägg upp köttet i ett djupt fat. Gör dillsås på buljongen.