Du behöver

  • 1 kg lammkött, rygg eller bog
  • 1 tsk salt
  • 1 krm hel vitpeppar
  • 1 lagerblad
  • 5 dillstjälkar
  • 4 dl kokande vatten

Gör så här

1
Dela stora köttbitar i två. Skölj dem i kallt vatten. Lägg köttet tillsammans med salt, peppar, lagerblad och dillstjälkar i tryckkokare eller trångt i kastrull. Häll på vattnet som knappt ska täcka i tryckkokare, nätt och jämnt täcka i kastrull.

2
Vrid fast locket på tryckkokaren, eller sätt lock på kastrullen. Koka upp på full värme på plattan tills trycket är uppe i tryckkokaren. Vrid ner till svag värme. Koka under tryck i 20 minuter. Lyft tryckkokaren från plattan och vänta 10-15 minuter tills trycket jämnat ut sig innan locket öppnas.

3
I kastrull behöver köttet koka på svag värme cirka 1 1/2 timme.

4
Lägg upp köttet i ett djupt fat. Gör dillsås på buljongen.