Du behöver

  • 125-150 g rostbiff
  • 1 msk smör eller margarin
  • 2 krm salt
  • 1 krm peppar
  • 1 dl vatten
  • 1 msk kalvfond
  • 1/2 msk fransk senap, gärna typ provensal
  • 2 msk mellangrädde
  • Tillbehör:
  • ca 100 g färsk pasta
  • Sallad:
  • 1-2 tomater
  • 5-6 färska basilikablad
  • 3 msk balsamvinäger
  • 1 1/2 dl olja, solrosolja eller nötolja
  • 1/2 tsk salt

Gör så här

1
Strimla köttet och bryn det i smöret, krydda med salt och peppar. Häll i vatten och kalvfond. Rör ner senap och grädde. Låt koka 5 minuter.

2
Gör under tiden i ordning tomatsalladen bestående av skivad tomat och basilikablad i mindre bitar. Blanda dressingen och droppa den över salladen. Spar resten av dressingen i kylen.

3
Servera med nykokt pasta.