Du behöver
- 125-150 g rostbiff
- 1 msk smör eller margarin
- 2 krm salt
- 1 krm peppar
- 1 dl vatten
- 1 msk kalvfond
- 1/2 msk fransk senap, gärna typ provensal
- 2 msk mellangrädde
- Tillbehör:
- ca 100 g färsk pasta
- Sallad:
- 1-2 tomater
- 5-6 färska basilikablad
- 3 msk balsamvinäger
- 1 1/2 dl olja, solrosolja eller nötolja
- 1/2 tsk salt
Gör så här
1
Strimla köttet och bryn det i smöret, krydda med salt och peppar. Häll i vatten och kalvfond. Rör ner senap och grädde. Låt koka 5 minuter.
2
Gör under tiden i ordning tomatsalladen bestående av skivad tomat och basilikablad i mindre bitar. Blanda dressingen och droppa den över salladen. Spar resten av dressingen i kylen.
3
Servera med nykokt pasta.