Du behöver
- 1 burk (50 g) sardeller
- 2 vitlöksklyftor
- 1 msk olivolja
- 1 burk (400 g) krossade
- tomater
- 1 kruka färsk basilika
- 2 msk kapris
- 10-15 svarta oliver
- Att servera till:
- pastaskruvar
- parmesanost
- bröd
Gör så här
1
Låt sardellerna rinna av väl och hacka dem. Skala och finhacka vitlöken.
2
Fräs alltsammans några minuteri i olivolja i en traktörpanna.
3
Tillsätt tomatkross och låt såsen koka ihop ordentligt, cirka 15 minuter.
4
Grovhacka basilikan med stjälkar och blad.
5
Blanda ner basilika, kapris och oliver i tomatsåsen. Smaksätt med lite pepparmix. (Sardellerna brukar ge tillräcklig sälta, så salt behövs inte.)
6
Servera pastasåsen med nykokt pasta, riven parmesanost och bröd. Använd till exempel glutenfria pastaskruvar vid celiaki.