Du behöver

  • 1 pkt djupfryst kycklinglever eller 400 g färsk
  • 12 små tortillas av tacostorlek
  • 1/2 gul lök (ca 50 g)
  • 1 msk smör
  • 2 dl grädde
  • 1 dl vitt vin
  • 1 msk vilt- och kantarellfond
  • salt, svartpeppar, några barr rosmarin
  • 2 tsk jungfruolja
  • Till servering:
  • grönsallad
  • druvor
  • rönnbärsgelé

Gör så här

1
Tina kycklinglevern om den är fryst.

2
Hacka löken fint. Dela leverbitarna något. Bryn lever och lök i smöret.

3
Häll i grädden och låt koka upp. Sjud stuvningen några minuter. Späd med vinet och låt puttra ihop. Krydda med fond, eventuellt salt (tänk på att fonden ger sälta), peppar och finsmulad rosmarin.

4
Pensla en stek- eller grillpanna med olja och värm tortillas i het panna.

5
Placera sallad dekorativt på tallrikar. Lägg samman tre tortillas per portion med kycklingstuvning emellan.

6
Urkärnade druvhalvor och gelé förhöjer smaken.