Du behöver

  • 2 st ägg
  • 2 dl strösocker
  • 1 dl mandel malen i kvarn
  • 1 tsk bakpulver
  • 0.5 tsk salt
  • 2.5 dl vetemjöl
  • 70 g mörk choklad hackad
  • 1 msk vetemjöl

Gör så här

1
Rör samman ägg, socker, mandel, bakpulver och salt. Rör ner minsta mjölmängden lite i sänder och arbeta samman till en smidig deg. Ta mer mjöl endast om degen känns för lös.

2

3
Blanda chokladhacket med lite vetemjöl och arbeta in i degen. Rulla plåtlånga längder, ca 2 cm i diameter, och lägg med lite avstånd på papprad plåt. Platta till längderna lätt.

4

5
Grädda dem mitt i ugnen i 175 grader cirka 20 minuter. Låt svalna lite och skär längderna i 2 centimeter breda skorpor lite diagonalt. Lägg tillbaka skorporna på plåten och ställ dem i ugnen att torka i 100 grader, gärna varmluft, cirka 30 minuter med luckan lite på glänt.