Du behöver
- 2 st potatis
- 1/2-1 st fänkålsstånd litet
- 1 st broccolistånd
- 1 msk olivolja
- 4.5 dl vatten
- 1.5 msk hummerfond
- fiskbuljongtärning eller 1
- laxfilé ca 200 g
- salt (salt)
- pepparmix
- 1.5 msk hackad dill
- apelsinskal rivet
Att servera till:
bröd
Gör så här
1
Skala och skär potatisen i tärningar. Strimla fänkålen. Ansa och skär broccolin i skivor och buketter. Fräs alltsammans några minuter i olja i en kastrull.
2
Häll på vatten och fond eller smula ner buljongtärningen. Låt koka tills potatisen är nästan mjuk knappt 10 minuter.
3
Skär fisken i bitar och lägg ner dem i soppan. Sjud ett par minuter, tills fisken är färdig.
4
Smaksätt med salt, om det behövs, pepparmix, dill och lite rivet apelsinskal. Bjud med bröd, välj glutenfritt bröd vid celiaki.
Fänkål är en kryddig och god grönsak som odlas i Sverige under juli-september. Prova den kokt, som här i soppan eller rå strimlad i sallader eller till en ostbit.