Du behöver

  • 4 st morötter ca 400 g
  • 2 st stjälkar blekselleri
  • 1 l vatten
  • 2 msk grönsaksfond eller 2 tärningar grönsaksbuljong
  • 1 st vita bönor (425 g) eller flageolettbönor
  • 2 tsk paprikapulver + 1 msk vatten
  • 1/2-1 tsk salt
  • 2 prt ravioli (färsk) med ost och spenat
  • 4 msk matlagningsyoghurt att klicka i tallrikarna

Gör så här

1
Skala och riv morötterna på rivjärnets grova sida. Skölj och skiva selleristjälkarna. Spara lite blast till garnering. Blanda morot, selleri, vatten och fond i en kastrull. Koka upp och koka 10 minuter.

2
Tillsätt bönor med spad ur burken, (vita bönor kan användas om flageolettbönor inte finns i butiken, men skölj dem och ersätt lagen med vatten). Koka upp igen och koka 2 minuter.

3
Puréa allt i mixer eller matberedare tills soppan är alldeles slät och krämig. Rör ut paprikapulver med vatten och krydda soppan. Smaka av med salt.

4
Raviolikuddarna kan antingen koka mjuka 3 minuter i soppan, eller i en egen kastrull med vatten. Lägg kuddarna i soppan. Klicka yoghurt i sopptallrikarna vid servering.