Du behöver
- 3 st paprikor olika färger
- 1 tsk olivolja
- 1 st grillad kyckling cirka 1 kg
- 6 prt couscous
- 1 tärning hönsbuljong
- 100 g fetaost i tärningar
Vitlöksyoghurt:
2 dl turkisk yoghurt
1 kruka persilja
2 st vitlöksklyftor
0.75 tsk salt
1 krm vitpeppar
Gör så här
1
Värm ugnen till 225– 250 grader. Dela paprikorna till grova bitar. Sprid ut i ugnsform och häll på lite olja. Salta och peppra. Vänd om med händerna, det är enklast. Grilla paprikorna mitt i ugnen 20-25 minuter.
2
Bena ut kycklingen, lättast med händerna.
3
Ta vara på fina bröstbitar genom att snitta längs bröstbenet och lyfta filéerna från revbenen. Skiva till gaffelbitar.
4
5
Koka couscous efter instruktionerna på förpackningen. Stoppa en tärning hönsbuljong i kokvattnet.
6
Lägg upp couscous med kycklingbitar och paprika, strö på avrunna fetatärningar.
7
8
Vitlöksyoghurt:
9
Sleva upp yoghurt i en skål, ha i grovt hackad persilja och pressad vitlök. Tillsätt salt och peppar efter behag.