Du behöver

  • 150 g mörk blockchoklad
  • 1 dl visp- eller mellangrädde
  • 1 msk smör eller margarin
  • 1 msk rom eller citruslikör
  • Mandarinsallad:
  • 6 mandariner, clementiner
  • eller satsumas
  • 1 msk akacia- eller citronhonung
  • 4 valnötskärnor

Gör så här

1
Bryt sönder chokladen i mindre bitar och lägg dem i en kastrull. Tillsätt grädden och matfettet. Smält chokladen under ständig omrörning. Smaksätt med rom eller likör.

2
Låt tryffelsmeten stå svalt 25-30 minuter eller mer, så att den får en tjock och spritsbar konsistens. Rör om och fyll tryffeln i en spritspåse med krusig tyll.

3

4
Spritsa rosetter antingen direkt på halverade mandariner eller på bakplåtspapper. Placera tryffeln kallt.

5
Skala resten av citrusfrukterna och ta bort det mesta av den vita hinnan. Skär frukten i skivor och lägg upp dem portionsvis. Ringla över lite honung och lägg på valnötter. Bjud med tryffelrosorna.

Portioner
6 portioner

Du behöver

    ingredients does not have any rows

Gör så här

instructions does not have any rows