Du behöver
- 150 g mörk blockchoklad
- 1 dl visp- eller mellangrädde
- 1 msk smör eller margarin
- 1 msk rom eller citruslikör
- Mandarinsallad:
- 6 mandariner, clementiner
- eller satsumas
- 1 msk akacia- eller citronhonung
- 4 valnötskärnor
Gör så här
1
Bryt sönder chokladen i mindre bitar och lägg dem i en kastrull. Tillsätt grädden och matfettet. Smält chokladen under ständig omrörning. Smaksätt med rom eller likör.
2
Låt tryffelsmeten stå svalt 25-30 minuter eller mer, så att den får en tjock och spritsbar konsistens. Rör om och fyll tryffeln i en spritspåse med krusig tyll.
3
4
Spritsa rosetter antingen direkt på halverade mandariner eller på bakplåtspapper. Placera tryffeln kallt.
5
Skala resten av citrusfrukterna och ta bort det mesta av den vita hinnan. Skär frukten i skivor och lägg upp dem portionsvis. Ringla över lite honung och lägg på valnötter. Bjud med tryffelrosorna.
Du behöver
-
ingredients does not have any rows