Du behöver

  • 3 ägg
  • 2 msk mycket starkt, kallt kaffe
  • 1 dl vispgrädde
  • 150 g mörk choklad

Gör så här

1
Skilj äggulorna från vitorna och lägg i skilda skålar. Var noga med att äggviteskålen är helt fettfri, annars blir det inget skum! Det får inte heller komma med det minsta äggula i vitorna, av samma anledning.

2

3
Vispa vitorna till hårt skum med fettfri visp. Skålen ska kunna hållas upp och ner utan att skummet glider ur.

4
Vispa gulorna lätt med kaffet, använd en gaffel.

5
Elvispa nu grädden till mjukfast konsistens (visparna behöver inte diskas mellan vitor och grädde).

6

7
Dela blockchokladen så smått det går, lägg i en så rymlig skål som mikron tillåter. Mikra på 700 W effekt 30 + 30 sekunder och sedan 15 sekunder i taget, tills all chokladen smält. Rör om med gaffel mellan mikringarna.

8

9
Vänd ner äggulorna i chokladsmeten, sedan äggvitorna och sist grädden. Det hela behöver bara vara hjälpligt hopblandat, för mycket bearbetning gör moussen kompakt. Fördela i sex portionsformar och kyl dem ett par timmar.

Portioner
6 portioner

Du behöver

    ingredients does not have any rows

Gör så här

instructions does not have any rows