Du behöver

  • 4 äpplen
  • 1 msk honung
  • 2 msk vatten
  • 4 tunna citronskivor
  • 2 kvistar färsk grönmynta
  • köpt vaniljsås att servera till

Gör så här

1
Skölj och kärna ur äpplena. Skär dem i tunna klyftor och lägg dem i ett mikrotåligt fat. Klicka över honung och skeda på vatten. Lägg på citronskivorna. Täck formen löst med plastfilm, eller stjälp en tallrik över.

2
Mikra äppelklyftorna på full effekt, cirka 800 W, ungefär 8 minuter (halv tid för halv sats). Prova med en sticka om de är drygt halvmjuka, resten blir färdigt på eftervärmen. Låt äpplena stå under täcket cirka 10 minuter. Ös klyftorna med lagen och strö på strimlade grönmyntablad. Servera med vaniljsås.


Kommentar:
Behåll skalen på när du tillagar äpplen i mikron, den fina färgen drar sig inåt i äppelklyftorna. Skala dock när du gör dessert åt äldre.