Du behöver

  • 3 st rödbetor
  • 150 g choklad, mörk
  • 75 g smör
  • 1 ägg
  • 2 dl socker
  • 1 1/2 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1/2 tsk vaniljsocker
  • 1/2 tsk salt
  • 1 äggvita
  • drygt 2 dl florsocker
  • hushållsfärg
  • lakritsströssel

Gör så här

1
Skölj rödbetorna och koka dem mjuka. Skala och riv dem grovt på ett rivjärn. Det blir cirka 2,5 dl rivna rödbetor. Hacka choklad och smält den tillsammans med smör i ett vattenbad på svag värme.

2
Vispa ägg och socker pösigt. Vispa ner chokladblandningen. Rör ner rödbetorna. Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och salt. Häll ner mjölblandningen i smeten.

3
Ställ ut muffinsformar i en långpanna och fyll dem till hälften med smet. Grädda i 225 graders ugnsvärme i 10 minuter, så att muffinsen fortfarande är lite kletiga i mitten. Låt svalna.

4
Vispa upp äggvita. Sikta i florsockret genom en sil och rör till en jämn smet som ger en fast glasyr. Blanda i färgämne till lagom nyans.

5
Lägg en matsked glasyr på varje muffins. När glasyren stelnat lite kan muffinsen doppas i lakritsströssel.


Kommentar:
Till desserten passar en kopp nattsvart espresso.

Portioner
4 portioner

Du behöver

    ingredients does not have any rows

Gör så här

instructions does not have any rows