Du behöver
- 3 st rödbetor
- 150 g choklad, mörk
- 75 g smör
- 1 ägg
- 2 dl socker
- 1 1/2 dl vetemjöl
- 1 tsk bakpulver
- 1/2 tsk vaniljsocker
- 1/2 tsk salt
- 1 äggvita
- drygt 2 dl florsocker
- hushållsfärg
- lakritsströssel
Gör så här
1
Skölj rödbetorna och koka dem mjuka. Skala och riv dem grovt på ett rivjärn. Det blir cirka 2,5 dl rivna rödbetor. Hacka choklad och smält den tillsammans med smör i ett vattenbad på svag värme.
2
Vispa ägg och socker pösigt. Vispa ner chokladblandningen. Rör ner rödbetorna. Blanda mjöl, bakpulver, vaniljsocker och salt. Häll ner mjölblandningen i smeten.
3
Ställ ut muffinsformar i en långpanna och fyll dem till hälften med smet. Grädda i 225 graders ugnsvärme i 10 minuter, så att muffinsen fortfarande är lite kletiga i mitten. Låt svalna.
4
Vispa upp äggvita. Sikta i florsockret genom en sil och rör till en jämn smet som ger en fast glasyr. Blanda i färgämne till lagom nyans.
5
Lägg en matsked glasyr på varje muffins. När glasyren stelnat lite kan muffinsen doppas i lakritsströssel.
Du behöver
-
ingredients does not have any rows
Till desserten passar en kopp nattsvart espresso.