Du behöver

  • 2-3 (à 450 g) hela rödspättor
  • 1 purjolök, strimlad
  • 1 stor röd paprika, tunt skivad
  • färsk rosmarin
  • färsk timjan
  • ca 1 msk grovt salt

Gör så här

1
Placera rödspättorna, antingen hela urtagna eller urtagna och befriade från huvud och fenor, i en ugnssäker form, på en bädd av purjolök, paprika, rosmarin och timjan. Strö över salt och kvistar av örtkryddorna.

2
Ställ in i 100 graders ugnsvärme. Tilllaga fisken i 50-60 minuter. Känn med sticka i fiskens tjockaste del.


Kommentar:
Tips!
Saknas färsk fisk? Satsa på 600 gram frysta spättafiléer. Fräs grönsakerna före eftersom tillagningstiden är kortare. Salta ytterst sparsamt eftersom såsen har sälta. Tillaga i 30 minuter. Inga färska örtkryddor heller? Ta 1/2 tesked vardera av torkad produkt.