Du behöver

  • 2 stora päron, knappt mogna
  • 1/4 citron
  • 5 dl vatten
  • 3 dl strösocker
  • 1/2 vaniljstång
  • 3 stjärnanisar
  • 4 små skivor chevre
  • 4 konserverade körsbär
  • 3 tsk körsbärslag

Gör så här

1
Skala päronen, dela varje i två halvor och gröp ur kärnhuset med en tesked. Gnid päronen med citronen.

2
Mät upp vatten och socker i en kastrull som rymmer alla päronen. Tillsätt citronbiten, en klyvd vaniljstång och anisstjärnorna. Koka långsamt upp lagen.

3
Lägg päronen i den kokande lagen och koka dem mjuka, cirka fem minuter. Prova med en sticka. Tiden beror på hur mogna frukterna är. Sätt hela kastrullen i kallt vatten och kyl päronen fort i lagen. Låt dem ligga i lagen tills de ska serveras. Kan göras en dag i förväg.

4
Uppläggning Lägg päronhalvorna på var sin assiett. Skär en skiva chevre och lägg ovanpå. Garnera med körsbär som fått droppa av på kökspapper. Färga 1 dl av päronlagen med körsbärslag och skeda den på assietten. Garnera med kryddor.

Portioner
4 portioner

Du behöver

    ingredients does not have any rows

Gör så här

instructions does not have any rows