Du behöver
- 2 stora päron, knappt mogna
- 1/4 citron
- 5 dl vatten
- 3 dl strösocker
- 1/2 vaniljstång
- 3 stjärnanisar
- 4 små skivor chevre
- 4 konserverade körsbär
- 3 tsk körsbärslag
Gör så här
1
Skala päronen, dela varje i två halvor och gröp ur kärnhuset med en tesked. Gnid päronen med citronen.
2
Mät upp vatten och socker i en kastrull som rymmer alla päronen. Tillsätt citronbiten, en klyvd vaniljstång och anisstjärnorna. Koka långsamt upp lagen.
3
Lägg päronen i den kokande lagen och koka dem mjuka, cirka fem minuter. Prova med en sticka. Tiden beror på hur mogna frukterna är. Sätt hela kastrullen i kallt vatten och kyl päronen fort i lagen. Låt dem ligga i lagen tills de ska serveras. Kan göras en dag i förväg.
4
Uppläggning Lägg päronhalvorna på var sin assiett. Skär en skiva chevre och lägg ovanpå. Garnera med körsbär som fått droppa av på kökspapper. Färga 1 dl av päronlagen med körsbärslag och skeda den på assietten. Garnera med kryddor.
Du behöver
-
ingredients does not have any rows