Du behöver
- 7 dl vatten
- 3 dl socker
- 2 1/4 dl kakao
- 300 g choklad med hög kakaohalt (minst 60%)
- vatten
- Basilikasirap:
- 1 1/2 dl pressad citron
- 1 dl socker
- 1 basilikaplanta
Gör så här
1
Koka upp vatten och socker. Häll i lite kakao i taget och vispa tills det blir en jämn smet. Låt blandningen koka ihop på låg värme i 30 minuter tills det får en sirapskonsistens. Hacka chokladen. Häll i hälften av sirapen och vispa tills all choklad har smält. Tillsätt resten av sirapen. Fortsätt vispa tills alla klumpar försvunnit. Låt smeten svalna. Nu är smeten ganska trög, men innan det kan bli sorbet ska det vispas ner 3 dl vatten, lite i taget gör det enklare. Täck blandningen med plastfolie och ställ den kallt i fyra timmar. Då hinner smakerna mogna och sorbeten kommer att smaka mer. Kör smeten i en glassmaskin enligt maskinens bruksanvisning. Servera med en fruktsallad och basilikasirap.
2
3
Så här gör du basilikasirap:
4
Koka ihop citronsaft och socker till en sirap. Mixa basilikabladen med sirapen till en grön sås.
Du behöver
-
ingredients does not have any rows